ABC test - Co se bude luštit?

ABC TEST je jednokolová logická soutěž podobná formátu soutěží WPF GP či loňského Online Mistrovství Akademiků v sudoku 2020. Bude se kompletně odehrávat na herním portále Sudokucup. Na webu sudokualiga.cz budeme podávat komplexní informace o celé soutěži.

Časový plán

Soutěž bude probíhat od čtvrtku 24. 6. 2021 od 12:00 do středy 30. 6. 2021 do 12:00.

Celková doba luštění bude činit 120 minut.

Průběh soutěže

V době určené k soutěži si vyzvednete heslo k zašifrovanému PDF souboru a od té doby se vám počítá časový limit 120 minut, v kterém musíte odeslat odpovědní řádky naznačené u každé úlohy. Za správně odeslané odpovědní kódy k úlohám v časovém limitu získáte uvedený počet bodů.

Soutěžní úlohy

Soutěžní sada obsahuje 10 klasických typů logických úloh, po třech kusech od každé, plus jednu sadu jako překvapení, text jejího zadání bude hráčům ozřejměn až v soutěžním bookletu.

Klasické typy úloh jsou:

1 - Mrakodrapy (SKYSCRAPERS)
2 - Hvězdy (STAR BATTLE)
3 - Fillomino (FILLOMINO)
4 - LITS (LITS)
5 - Had (SNAKE)
6 - Scrabble (SCRABBLE)
7 - Ploty (SLITHERLINK)
8 - Šipky (ARROWS)
9 - Lodě (BATTLESHIPS)
10 - Magnety (MAGNETS)
 
Booklet s instrukcemi je v plánu vydat v pátek 18. 6. 2021. Bude obsahovat text zadání výše uvedených úloh a také 2 trénikové úlohy ke každému typu. Bodové ohodnocení všech úloh bude uveřejněno v pondělí 21. 6. 2021.

Pořadatelé

Pavel Kadlečík (autor úloh a organizátor), Karel Tesař (provozovatel webu Sudokucup), Petra Čičová a další předluštielé a pomocníci smiley